12 manieren om meer betrokkenheid te creëren via Twitter

12 manieren om meer betrokkenheid te creëren via Twitter

ImagesCATR070R

1)      Maak je profiel persoonlijk

Mensen komen betrouwbaarder over dan bedrijven of dingen. Zorg voor een foto van jezelf en laat je persoonlijkheid spreken in je bio.

2)      Breng regelmatig nieuws

Ga op zoek naar die onderwerpen, waar jouw volgers op zitten te wachten. Breng die zaken die zij nog niet wisten. Op deze manier zorg je voor conversatiewaardige content.

3)      Tweet met regelmaat

Probeer in het begin vaste momenten uit te zoeken. Uiteindelijk zal je merken dat het een meer natuurlijk proces wordt. Ook hier geldt; overdaad schaadt. Dus tientallen tweets in een uur is een beetje veel van het goede en neigt zelfs naar spam.

4)      Stel vragen en geef antwoord

Stel gerust eens een vraag aan je volgers, je zult merken dat hierdoor waardevolle dialogen ontstaan. Geef, aan de andere kant, ook eens antwoord op een vraag die je tegenkomt en vergroot daardoor je autoriteit.

5)      Breng mensen bij elkaar

Net als in het echte leven stijgt de waardering ten opzichte van jou als je openlijk mensen met elkaar verbind.

6)      Ben genereus, promoot anderen

Retweet waardevolle volgers, bedank ze en geef ze complimenten.

7)      Geef aandacht aan je tweets

Zorg ervoor dat jouw content boven het maaiveld steekt door de woorden zorgvuldig te kiezen. Probeer ook aan retweets een persoonlijke touch te geven.

8)      Blijf onder de 140 karakters

Geef retweeters de ruimte om ook een persoonlijke boodschap mee te geven.

9)      Vraag om een retweet

In een aantal gevallen kan het zeker werken om ‘Please RT’ toe te voegen aan een tweet.

10)   Doe aan bronvermelding

Het is helemaal niet erg om informatie van derden te delen, maar geef wel de credits aan de auteur. Deze lijst is bijvoorbeeld vrij vertaald aan de hand van een blogpost van openforum.com

11)   Deel dezelfde content opnieuw

De Twitter-stream beweegt zeer snel; de kans dat een post al je volgers bereikt is relatief klein. Deel die geweldige content gerust vaker dan één keer. Let wel, wordt geen spammer!

12)   Stel je open voor nieuwe connecties

Het terug volgen van nieuwe volgers is een ongeschreven regel, die wat mij betreft in bijna alle gevallen geldt. Bijna, want met het groeiende aantal automatisch gegenereerde volgers en spammers is eerst even analyseren ook hier geen overbodige luxe.

Leave a Reply

met Scherp! weet je doelgroep te raken