Pinterest, het nieuwste pinnen

Pinterest, het nieuwste pinnen

Big P Button

Weer een nieuw social media platform zullen de meeste wel denken. Wat voegt deze nu weer toe? En moet ik hier dan ook weer aan deelnemen?

Pinterest is een nieuw social media platform waar gebruikers foto’s van hun interesses kunnen delen. Is dit dan nieuw? Dat kunnen we toch ook op alle andere social media platformen zoals Facebook? Dat klopt, maar toch is Pinterest anders. Foto’s in Pinterest worden ingedeeld in verschillende interesse groepen. Je kunt zelf groepen aanmaken maar er zijn ook reeds aangemaakt groepen zoals: Architectuur, kunst, auto’s en design, food, cool stuff, vakanties, technologie, favoriete plaatsen enz. enz.

Je kunt net zoals op andere platformen gebruikers gaan volgen en foto’s welke jij interessant vind “repinnen” op je eigen prikbord. Het ziet er niet alleen cool uit, maar is ook nog eens zeer overzichtelijk. Plaats foto’s van al je favoriete vakantie bestemmingen in de groep vakanties en iedereen heeft in een oogopslag een totaaloverzicht van wat jij leuk vindt en door middel van de foto’s (welke trouwens meteen doorlinken naar de sites waar jij ze vanaf hebt gehaald) misschien enthousiast worden over jouw vakantiebestemmingen.

Daarnaast is het leuk om het internet af te struinen naar bijvoorbeeld lekkere recepten en deze door middel van een smakelijke foto te delen. Het pinnen van een foto werkt simpel door middel van een plugin die je kunt installeren in je browser. Zie je op het web een leuk item, lekker recept of een coole gadget, klik op de PIN button en de rest gaat vanzelf. Het delen van bijvoorbeeld jouw nieuwe schoenen, horloge of nieuwe stereo kan andere weer op ideeën brengen.

met dank aan: @MaickelOtte

 

Leave a Reply

met Scherp! weet je doelgroep te raken